Skrevet den

Forskellene mellem industriopvaskemaskine og alm. husholdningsmaskiner

En industriopvaskemaskine skal i løbet af en vaskeproces skylle opvasken af med varmt vand på minimum 80 grader.  Dette er et krav fra fødevaremyndighederne for at sikre at fleste muligt bakterier dræbes i processen.

Der findes to typer af industrielle opvaskemaskiner. En hurtigopvasker og en alm. industriopvasker med tørrefunktion.

Alm. industriopvasker m/ tørefunktiopn og vasketid ca. 30-45 min

Maskinen minder meget om en maskine, som findes i husholdningen derhjemme. Denne vasker på typisk 30-45 minutter og har opbygning indvendigt med alm. udtrækskurve, som du kender det derhjemmefra. Disse maskiner har tørrefunktion og opvasken er således helt tør når den kommer ud. En maskine som denne bliver produceres af Miele og Asko Vøllund og egner sig bedst til mindre behov.

Disse maskiner leveres ofte ligeledes med intern blødgøring / afkalkning i form alt salt, som det kendes fra privaten.

Hurtigopvasker med opvasketid på ca- 2-5 minutter

Hurtigopvaskemaskinerne vasker typisk op på 2-5 minutter. Dette kan lade sig gøre ved at maskinen, når den tændes, fylder et vaskekar med typisk mellem 10-30 liter vand. Dette vand opvarmes og genbruges af vaskepumpen, som spuler servicen rent med meget højt tryk. I slutningen af en vaskeprocess tager maskinen herefter 2-4 liter rent vand ind i vaskekammeret – det rene vand er 80 grader eller derover – og herved udskiftes vandet løbende.

Idet vandet genbruges og således først er total udskiftet ved ca. hver 10-30 vask, kræver det også at der skylles af for at kunne opnåes et god vaskeresultat.

Den meget korte vasketid øger kravet til at alt skal gå op i en højere enhed:

  • Korrekt dosering af sæben, så opvasken bliver ren
  • Korrekt dosering af afspændingsmidlet, så opvasken er delvist tør / bliver det efter at have stået udenfor maskinen i ca. 1 minut
  • Afkalkningssysten, enten internt eller eksternt for maskinen
  • At opvasken skylles af inden den vaskes